Puppytrainingen

U wilt uw hond de best mogelijke start geven en bent op zoek naar de juiste technieken en materialen voor uw hond?

Het verzorgen van uw hond is noodzakelijk voor het welzijn van uw hond. Afhankelijk van het hondenras zijn er gedurende het leven van de hond regelmatig bezoekjes aan de trimsalon nodig. Voor een hond kan dat een spannende, en zelfs stressvolle ervaring zijn tenzij de hond op jonge leeftijd de kans krijgt om te wennen aan op tafel staan,  knippende scharen of een zoemende tondeuse of föhn.

Een puppy vindt alles nog leuk en interessant dus aarzel niet om je aan te melden voor een puppy training en gun je hond een hoop rust tijdens de vele trimbeurten, en hopelijk minder frequente dierenartsbezoekjes, die nog zullen volgen. 

Tijdens de puppy training is er niet alleen aandacht voor het wennen (‘de socialisatie’) maar leert u ook de basis technieken, en wat de juiste materialen zijn voor het borstelen en kammen van de vacht. Daarnaast krijgt u informatie over de verzorging van nagels, oren, ogen en gebit en leert u kijken naar de hond om zijn algemene gezondheid in de gaten te houden. 

Een training voor zowel puppy als baasje!

In deze training komt aan bod: 

Wat kunt u verwachten?

In overleg zijn trainingen bij u op locatie mogelijk.

Voor wie is de training bedoeld

Deze training is geschikt voor  puppies (tot 3 maanden) en het accent ligt op de gewenning (socialisatie) en gedrag van uw hond.

Voor wat oudere honden raad ik de verzorging van A tot Z training aan waarin we wat dieper ingaan op vachtverzorgingstechnieken en waarin er meer tijd is om samen met uw eigen hond te oefenen. 

Als je zelf aan de slag wilt met bv het scheren, plukken, ontwollen of knippen van uw hond, raad ik de Trimmen onder begeleiding workshops of de 1-op-1 workshops aan. Neem de touwtjes in eigen hand en leer wat je zelf kunt doen als het aankomt op het trimmen van je hond.  tot